CRM-I Course (volledige training 5 dagen)

CRM-I Course (volledige training 5 dagen)

De CRM-I opleiding van YES Human Factors is een interactieve instructeurs training over operationele samenwerking in de luchtvaart en over het onderwijzen en leren van luchtvaart professionals. Kennis, vaardigheden en inzichten uit de training zijn direct toepasbaar in jouw werk als CRM Instructeur en ook in de dagelijkse operatie.

Crew Resource Management is belangrijk in elk operationeel beroep omdat:

  1. Samenwerking verhoogt de betrokkenheid van alle collega’s.
  2. Meer betrokkenheid verhoogt de intrinsieke motivatie en daarmee ook de wil om de prestatie op een hoog peil te houden.
  3. Daardoor wordt een hoge mate van VEILIGHEID gewaarborgd en de PRODUCTIVITEIT verhoogd.

Een Crew Resource Management Instructeur informeert operationele bemanningen en bespreekt alle mogelijke samenwerkingsaspecten (de verhouding tussen de individuen, systemen, omstandigheden en taken).

Hij maakt gebruik van interactieve lesmethoden, bijvoorbeeld met (ingebrachte) voorbeelden en oefeningen over hoe een team concreet werkt.

De CRM-I opleiding van YES Human Factors stelt je in staat om vakbekwaam te trainen en voldoet aan de vigerende EASA regelgeving (ref. AMC3 ORO.FC.115 Crew resource management (CRM) training).

De training bestaat uit twee gedeeltes: Teaching & Learning en Human Factors. Het is mogelijk om deze cursus als geheel te doen of in delen.

Initial CRM-I:

Hoewel de cursus in principe voor iedereen toegankelijk is, stelt EASA aanvullende kwalificatie eisen om als CRM trainer te mogen optreden (AMC 3 ORO.FC.115). Houders van een TRI of FI aantekening mogen het teaching & learning gedeelte overslaan. Gezien de specifieke aandacht op CRM gebied, groepsdynamica en (inter-)persoonlijk bewustzijn is het echter aan te bevelen ook deze module te volgen.

Refresher CRM-I:

Het Human Factors gedeelte is ook toegankelijk voor CRM-instructeurs die een driejaarlijkse refresher training willen volgen. Opzet CRM-I training:

 

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Teaching & Learning

Human Factors

Introduction, Planning

Teaching

Shared Situational Awareness

Automation
Information processing

 

Leadership and Group Dynamics

Learning

Assessment, Feedback

 

Threat & Error Management

Human Performance Limits

Culture & Just Culture

 

Evenement-informatie

Startdatum 09-05-2023 08:55
Einddatum 25-05-2023 17:00
Max. deelnemers 12
Prijs per persoon EUR2.250,00
Locatie Dieden

Voor deze training kunt u zich niet meer inschrijven.